Whistler Montain + Blackcomb Mountain = Whistler Blackcomb

 

Whistler Mountain blev oprindeligt navngivet London Mountain, hvis øverste top ligger i en højde af 2182 meter og er bjerget mod højre (mod syd), når man ser på Whistler-Blackcomb skiområdet fra Whistler Village. Whistler har 7 højhastigheds 4-personers stolelifter, 2 gondoler, 2 hurtige 2-personers stolelifter, og 2 dobbelte slæbelifte. Herudover findes en Peak-2-Peak gondol, som forbinder Whistler med Blackcomb bjerget mod nord. Der er 4 restauranter i terrænet, samt en børneskiskole, hvor børn kan tilmeldes en fem dages lektion kaldet “Adventure Camp”. Det samlede vertikale fald er 1530 meter og området omfatter 19 km2 skiterræn. Det består af to basisarealer: Whistler Creek, hvor det hele startede, på bjergets sydvestlige side, og Whistler Village på den nordvestlige bjergside.

 

Whistler Mountain skiområdet er det ældste af de to områder, og har været åbnet siden 1966, 14 år før Blackcomb Mountain. området åbnede. Samlet kalder man området for Whistler Blackcomb.

 

Whistler Mountain blet åbnet for skiløb i februar 1966 med en gondollift, en dobbelt stolelift (de røde stole) og en T-bar slæbelift. Det nye bjerg vandt straks anerkendelse for sit vertikale fald, gode snebetingelser, og store alpine område. Det eneste problem på det tidspunkt var den vej, der førte op til skiområdet. Det var nærmest en jordvej, hugget igennem skoven og kun sneryddet om lørdagen, til skade for rejsende der kom om fredagen.

Siden da er Whistler området blevet udvidet med Whistler Village og mange nye lifte, som er i stand til at bringe skiløbere hurtigere op i terrænet.

The Roundhouse Lodge, som ligger på toppen ved siden af The Whistler Village Gondola’s endestation, er områdets højest beliggende restaurant. The Roundhouse Lodge blev bygget i 1980 og kan rumme op til 1500 gæster. Stedet er åbent hele året og giver mulighed for afslapning, frokost, middag eller en softdrink i baren.

 

I 1980 åbnede det konkurrerende område Blackcomb Mountain nord for Whistler Mountains oprindelige udgangspunkt, hvilket var endnu et incitament til flere investeringer i lifte og faciliteter på Whistler. Siden 1997 er området ejet af ét selskab og bliver nu markedsført som Whistler Blackcomb.

Vinter-OL 2010

Whistler Blackcomb fik æren af at lægge terræn til mange af disciplinerne i De Olympiske Vinterlege samt De Paralympiske Vinterlege i 2010, hvor Vancouver var den officielle vært. Whistler lagde bjersider til de alpine sportsgrene styrtløb, Super-G, storslalom, super kombineret og slalom.

 

Skiferie til Whistler Mountains kan bestilles nu

 

 

Hos FDM Travel kan du selv sammensætte din skirejse til Whistler Mountains med fly til Vancouver og videre med shuttlebus eller lejebil.

 

 

Fakta om Whistler Blackcomb

Whistler            Blackcomb

Højdeforskel   1530 meter      1609 meter

Toppens højde                           2182 meter      2284 meter

Skiområdets areal                      19 Km2              15 Km2

% Begynderpister                      20%                     15%

% Mediumpister                        55%                     55%

% Sorte pister 25%                     30%

Antal pister      100+                   100+

Antal lifte         21                        17

Højhastighedsgondoler           2                           1

Højhastigheds 4-p stollifte     7                           6

3-personers stollifte                 2                           3

2-personers stollifte                 1                           0

Slæbelifte        9                           7

Lift kapacitet (ca. pr time)      33,000                29,000

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *